Naast mijn werk als leerkracht en coach/trainer heb ik de afgelopen tijd enkele cursussen gevolgd en ben ik opgeleid als coach bij Hoogbegaafdheid. Door mijn kennis en ervaring met het onderwerp kan ik helpen met de begeleiding en ondersteuning van jullie hoogbegaafde kind. Ook wanneer u slechts een vermoeden heeft van hoogbegaafdheid, bent u van harte welkom! 

In mijn aanpak speelt de zijnskant van hoogbegaafdheid een grote rol. Hoogbegaafdheid is namelijk veel meer dan alleen een hoog IQ. Ik wil samen met het kind kijken naar wat er achter gedrag schuilt. 

Zijn wie je bent, zonder afgerekend te worden op vooroordelen.

 

Ik werk tijdens de training o.a. met de ZijnsWijzers van Marianne Rietveld.

Dit materiaal is gebaseerd op de theorie van het “zijnsluik” van Professor Tessa Kieboom. De karaktereigenschappen op de kaartjes zijn zeker niet alleen van toepassing op hoogbegaafde kinderen. Dit maakt dat het materiaal ook breder kan worden ingezet als verbindende activiteit om kinderen inzicht te geven in

  • Eigen karaktereigenschappen
  • Bewustwording van en reflectie op eigen gedrag
  • Inzicht in de wisselwerking tussen gedrag en de omgeving.

De ZijnsWijzers zijn opgenomen in het landelijk instrument DHH dat op veel scholen ingezet wordt om hoogbegaafdheid te kunnen signaleren en diagnosticeren.

Daarnaast zal er tijdens de training gebruik worden gemaakt van andere werkvormen en spelletjes die bijdragen aan een positief zelfbeeld en het ontwikkelen van een groeimindset.

Samen kunnen we er voor zorgen dat jullie kind leert omgaan met zijn gevoeligheden, perfectionisme en de daarbij horende angsten en emoties. 

 

Deze training is vooral geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar