De faalangstreductie training bij In Je Mars bestaat uit een vrijblijvend intakegesprek en 8 individuele training sessies. 

Tijdens de training is aandacht voor de ontspanning. Ik bied verschillende ontspanningstechnieken aan die zullen helpen de zenuwen weer de baas te worden. 

Daarnaast werk ik aan het zelfbeeld van uw kind. Wat zijn de kwaliteiten waarop je kunt vertrouwen? Waar ligt je kracht? Wat gaat er goed?

Tijdens de training zal ik werken met groeitaal en complimenten.

De laatste pijler waar aandacht aan wordt besteed tijdens de training is het anders denken. Kinderen leren het verschil tussen helpende en niet helpende gedachten

 

Er zal gebruik worden gemaakt van afwisselende werkvormen en oefeningen. Voor thuis krijgt het kind ook oefeningen mee. Samen met de omgeving (ouders, leerkrachten) werken de kinderen aan deze oefeningen. Ook krijgen ze de eerste bijeenkomst een succesboek. Gedurende de training vullen zij dit boek met successen. Groot en klein. 

Ik zal u als ouder op de hoogte houden van wat we tijdens de sessie hebben gedaan en wat de thuis opdracht inhoudt. Het liefst doe ik dat kort even na afloop van de sessie. Mocht dit een keer niet uitkomen zal ik dit via mail doen. Met vragen kunt u altijd bij mij terecht.

De training is vooral geschikt voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. 

Heeft u een faalangstig kind? Misschien kan ik helpen. Neem vrijblijvend contact op en we kijken samen wat we kunnen doen.